La sèrie ‘Mercè d’Horta‘, creada per Maite Bassa i produïda per Camille Zonca, és una comèdia sobre la poetessa de Barcelona. No “una poetessa” de Barcelona, no. La poetessa de Barcelona. ‘Mercè d’Horta’ és una història d’amor entre la poetessa i la ciutat: l’amor incondicional que té la Mercè per la ciutat és la seva principal font d’inspiració. I, com en tota història d’amor, la relació té els seus alts i baixos. Com la pròpia Mercè d’Horta, de fet, descobriràs la cara fosca de la Barcelona més cultural, cosmopolita i oberta al món.

En la primera temporada de la sèrie, la Mercè d’Horta haurà d’afrontar el repte de participar en el festival Urban Poetry Slam de Barcelona des d’una nova perspectiva. Un repte que la portarà a descobrir no poques misèries del sector cultural i de la pròpia vida a la Ciutat Comtal. Narcopisos, habitatge amb lloguers desorbitats, abusos de poder, tripijocs amb subvencions… formen part del paisatge urbà que la sèrie denuncia valent-se de l’humor.

La primera temporada de la sèrie de betevé ‘Mercè d’Horta’ té quatre capítols que es podran veure:

  • A la televisió, cada diumenge a les 21.55 h, tot just després de ‘Les molèsties‘, de Roger Coma.
  • Al web de betevé, cada diumenge a les 21.55 h.
  • En qualsevol lloc i moment, a la pàgina web de ‘Tube d’estrena‘.

Mercè d’Horta‘ és l’òpera prima de l’actriu Maite Bassa com a guionista i directora, i compta amb la producció de Camille Zonca, responsable del format de betevé Oh my goig!‘. La sèrie està protagonitzada per la pròpia directora en el paper de Mercè d’Horta. El repartiment principal el completen Blanca Solé (Lali de Sants), Montse Bernad (Ona), Roger Ribó (Ricky), Adrià Núñez (Toni), Alejandro Saiz (en el paper d’Ajudant), Txell Aixendri, Xavier Pàmies o Mònica Cordomí, entre d’altres. Tot de noves cares en aquesta sèrie, provinents de la companyia teatral Espai en Construcció, i també del professorat de l’escola barcelonina de teatre El Timbal.