El dia ha començat amb les mirades posades al cel, tot i que ben aviat s'han concentrat al voltant dels escenaris. Un any més aquest és l'espai per gaudir dels millors espectacles de circ, tot i que aquest també és un bon aparador per a les companyies, disposades fins i tot a remullar-se. "Tenim un nen i ens agrada moltíssim el circ i per gaudir una mica de la Mercè." "L'any passat ja vam venir al castell de Montjuïc, ens van agradar força les activitats, i la pluja no ens ha fet enrere perquè amb els nens has de sortir sí o sí." "La presència de París com a ciutat convidada també s'ha notat al castell de Montjuïc amb una important representació d'artistes francesos." És el cas d'aquest duet d'acròbates residents a La Central del Circ. JOHNNY TORRES, director artístic de La Central del Circ "Gaudeixen d'una mica d'espai, una mica de suport i després hi ha aquest moment tan bonic que és el bolo." Aquí també es poden intercanviar els papers i el públic pot convertir-se en artista en aquest taller de circ. Una oportunitat de posar a prova el seu talent, amb més o menys encert... "La tires a l'aire i l'agafes, però és molt complicat." DAVID HERRERA i MARINA MONTSERRAT, companyia Los herreritas "És veritat que hi ha molta gent i el que fan és un tastet, però s'emporten una idea de cada cosa, de la dificultat que comporta." En total hi ha programats fins a 17 espectacles de diferents companyies que es repetiran també demà diumenge.

El Castell de Montjuïc és transforma durant la Festa Major en l’escenari circense. Un aparador de les millors companyies en què el públic més familiar pot gaudir dels muntatges de companyies barcelonines i franceses.

Entre els artistes arribats directament des de París, la companyia La Contrabande que presenta ‘Bal Trap’. Es tracta d’un espectacle d’acrobàcies ple de ritme. També els divertits Barolosolo, uns pallassos disposats a ficar-se a l’aigua per aconseguir riallades i aplaudiments.

La Central del Circ participa per segon any en la Mercè i també ha contribuït a la presència de França a la Festa Major de Barcelona, amb la companyia resident SID, que demostra el seu talent amb les acròbacies a ‘L’ironie d’un saut’.