La plaça de Sant Jaume ha vist quatre castells de nou descarregats per colles locals en aquesta diada de la Mercè. L’actuació més destacada ha estat la dels Castellers de Sants, que han fet la tripleta vilafranquina amb dos castells de nou i un 4d8a. Tant els de Barcelona com els de la Vila de Gràcia han intentat un 3d9f que ha caigut en tots dos casos. La diada castellera d’enguany ha estat una de les més llargues que s’han viscut a la plaça de l’Ajuntament.

Tot i les rondes conjuntes, que es van posar en marxa dos anys enrere, la jornada castellera s’ha allargat durant tres hores i no ha estat fins passades les 16 h que s’han alçat els últims pilars.

L’actuació dels Castellers de Sants ha destacat pel 4d9f que han fet en segona ronda i que han descarregat per segon any consecutiu per la Mercè. En primera i tercera ronda, han aixecat un 3d9f i un 4d8a que han segellat la seva diada.

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona han fet el primer 4d9f de l’any, i un intent de 3d9f en tercera ronda que no ha caigut a terra i no han pogut descarregar.

Els de la Vila de Gràcia han tingut una jornada accidentada, amb dos intents de 3d9f, un que han desmuntat i l’altre que finalment ha caigut.

Els Castellers del Poble Sec han viscut una diada agredolça, amb una primera ronda en què els ha caigut la torre de set, però que han remuntat amb tres castells de set posteriorment.

L’únic castell aixecat per sota ha estat el que han fet els Castellers de la Sagrada Família per donar el tret de sortida a la jornada. Els de la camisa verda han seguit amb el seu primer 4d8 de l’any i han tancat la ronda d’actuacions amb un 5d7.

La Colla Jove de Barcelona també ha tingut una diada marcada per castells de set, i n’ha destacat el 7d7 amb dues aletes que han aixecat en segona ronda. A la tercera, s’han atrevit amb un 4d7 amb agulla que han descarregat amb èxit.

Taula de castells i pilars