Primera nit de concerts de la Mercè, passada per aigua. Si és veritat que quan plou per la Mercè és perquè Santa Eulàlia plora, ahir devia tenir un bon disgust. Com a mínim durant un parell d'hores, les que coincidien amb l' inici de tot plegat. A la Plaça dels Àngels però, van decidir tirar pel dret i començar amb només un quart d'hora de retard el concert de la francesa Jeanne Added, veterana, però debutant ara en solitari amb un disc de pop força electrònic També va funcionar amb normalitat l'escenari de l' Avinguda de la Catedral, on a l'hora d' inici prevista ja havia deixat de ploure. Va obrir la vetllada el folk experimental de Maria Arnal i Marcel Bagès. No havien tingut la mateixa sort Nakany Kanté a la Fabra i Coats o Jordi Molina a la plaça de la Mercè. VICTOR GIRALT JONAMA “En realitat no s’han suspès tants concerts, només set o vuit. Però l’afectació més important és que l’escenari de la platja del Bogatell no ha funcionat en cap moment.” Allí, cap dels tres artistes programats va oficiar: ni Ramon Mirabet, ni Love of Lesbian, ni Animal. Però aprofitant que aquest espai només s'havia muntat per una nit, els organitzadors han trobat una solució JORDI TURTÓS, director del Mercè Música “Mantindrà els mateixos horaris, però començarà Animal en primer lloc, continuarà Ramon Mirabet i acabarà Sidonie, que substituirà Love of Lesbian, perquè Love of Lesbian demà no podran ser a Barcelona perquè estan de gira.” A l'Avinguda de la Catedral va cantar també el francès d’ascendència libanesa Bachar Mar-Khalifé, una de les noves veus de la Mediterrània més elogiades

El mal temps va guanyar el pols a les Festes de la Mercè i va impedir que se celebressin nou dels concerts que s’havien previst. La Fabra i Coats havia d’acollir els concerts del Taller de Músics, amb l’actuació d’Antonio Navarro, Joan Palà & 9Son a les 19 h, però, finalment, no hi van actuar. Tres hores i mitja més tard, era el torn de Nakanty Kante, que també va haver d’anul·lar l’espectacle a causa de la tempesta.

Al Moll de la Fusta també es van cancel·lar espectacles. Concretament, els de Bad Gyal i Outer Space, que s’havien previst per a les 21 h i 22 h, respectivament.

Un dels moments més destacats el van protagonitzar Love of Lesbian, a la platja del Bogatell. El seu concert també es va veure afectat per la pluja, però els artistes van complaure el públic baixant de l’escenari a la sorra i oferint un concert en acústic improvisat. També a la platja del Bogatell hi havien d’actuar Ramon Mirabet i Animal, però tots dos han posposat els concerts per a aquest dissabte a la nit.

Finalment, els espectacles d’Inxa Impro Quartet i Jordi Molina, a la plaça de la Mercè, també es van anul·lar.