No li fan falta ni tisores. Amb cartró i cinta adhesiva l'artista Olivier Grossetête construeix grans estructures efímeres en què l'obra és tant el resultat final com el procés de creació. OLIVIER GROSSETÊTE, artista "El procés és tan interessant com el resultat. El procés és treballar amb la gent per fer una història conjunta. La història d'una construcció conjunta." Un repte que, és clar, no pot afrontar tot sol. La col·laboració ciutadana és essencial i, per aixecar les seves primeres obres a Barcelona, també ha comptat amb l'ajuda d'estudiants d'arquitectura. LLORENÇ CORBELLÓ, alumne de l'escola Deià "Al cap d'una setmana ja hem aprés a treballar el cartró, diferents talls, com enganxar-ho perquè s'aguanti". ADRIÀ CALVO En total hi ha 16 propostes de companyies vingudes des de la capital francesa. La selecció s'ha fet tenint en compte la necessitat d'incloure tot tipus de públic. ANNA PLANES, organitzadora "Hem intentat cobrir tots els tipus d'arts escèniques:. Hem convidat companyies tant de circ com de dança de petit format i companyies puntures en més gran format". Espectacles per als barcelonins que també sumen turistes. Aquesta tarda n'hi havia uns d'alçada de la companyia Les Grandes Personnes. També ha captivat el públic aquesta sàtira del glamur parisenc amb uns personatges d'etiqueta passat de voltes. L'accent francès sonarà a la Ciutadella, tant de dia com de nit, fins diumenge.

L’equip de Grossetête va aterrar a Barcelona a principis de setmana, i amb l’ajuda de l’escola de disseny i arquitectura Deià, ha preparat la base del pont que s’ha alçat aquest divendres al vespre al passeig dels Til·lers, al parc. Es tracta d’una escultura efímera que aguantarà tant com ho permeti la pluja i en què el procés creatiu de construcció és tan important com el resultat final. “El procés és treballar amb la gent per fer una història conjunta, la història d’una construcció conjunta”, explica Grossetête.

És de les propostes més vistoses però no pas l’única d’aquesta Mercè a la Ciutadella. Per exemple, la companyia Les Grandes Personnes ha passejat aquest divendres a la tarda els seus titelles gegants, uns personatges de més de tres metres d’alçada que es mouen pel parc com si fossin turistes curiosos i interaccionen amb tothom qui se’ls acosta. També ha captivat el públic una sàtira del glamur parisenc amb uns personatges d’etiqueta passat de voltes encarnats pels actors de la Compagnie Nº 8.

La dansa també ocupa la seva parcel·la a l’escenari instal·lat del passeig dels Til·lers. Durant tot el cap de setmana hi haurà diversos passis d’espectacles que van des de la música urbana d’International Hip-hop fins al funk de Willow & Liss Funk. Amb l’arribada de la foscor, també arriben els espectacles en què la llum és la protagonista. Destaca l’espectacle de Groupe Laps, que presenta la seva proposta ‘Keyframes’ a l’Espai Cascada, en què personatges de neó s’il·luminen l’un darrere l’altre per crear petites animacions.