En aquesta entrevista a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón recorda el primers llibres que va llegir, ‘Clássicos  ilustrados’, de l’editorial Bruguera, sobretot de Julio Verne i Charles Dickens i reconeix que “començava la lectura pels dibuixos”.

Ruiz Zafón és del parer que l’especialitat literària és la clau per trobar bons llibres i que la novel·la policíaca i d’intriga és la demostració més clara.

C. Ruiz Zafón: “Els bons escriptors, la gent amb ofici i talent treballa des de la literatura de gènere i no tant des de la literatura tan glorificada, sense etiquetes.”

L’escriptor barceloní explica que es distreu molt, i per això sempre busca un lloc tranquil per llegir. Assegura que si pogués anar a sopar amb algun escriptor faria un truc d’espiritisme per conversar amb Charles Dickens i sent passió per descobrir llibres amagats com el personatge de ‘L’ombra del vent’.

C. Ruiz Zafón: “M’agrada molt anar de safari literari, perdre’m a les llibreries, m’agraden molt les llibreries de vell i qualsevol llibreria.”

CArlos Ruiz Zafón ens recomana tres autors de novel·la policíaca que confessa devora amb passió sempre que publiquen un llibre i als quals defineix com a tres fora de sèrie.

  • Michael Connelly
  • George Pelecanos
  • Dennis Lehane