Una rua musical a càrrec de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ha donat el tret de sortida a les activitats de la Setmana d’Arquitectura 2019, que tindran lloc del 9 al 19 de maig. Els estudiants del Departament de Música Clàssica i Contemporània han baixat al carrer per formar una marxing band, al més pur estil de les de Nova Orleans, que sempre han tingut un vincle molt fort amb la comunitat. Els músics de l’ESMUC s’han passejat pel barri de Can Peguera, a Nou Barris, singular per les seves cases barates.

La presència de l’ESMUC ha estat una bona excusa musical i festiva per donar a conèixer aquest conjunt d’habitatges, de cases petites d’una sola planta i molt senzilles. Els habitatges van ser construïts el 1929 i estaven destinats a la població obrera, que va arribar atreta pel creixement urbanístic i fabril de Barcelona. També s’hi van ubicar les famílies de les barraques de Montjuïc desnonades per la celebració de l’Exposició Universal.

Una altra activitat de la Setmana d’Arquitectura són les visites guiades a la Casa Vicens, la primera construcció feta per Gaudí a Barcelona i declarada patrimoni mundial per la Unesco. Els divendres 10 i 17 de maig es farà una visita guiada i gratuïta de la façana, al número 20 del carrer de les Carolines, a la Vila de Gràcia. Durant la Setmana d’Arquitectura les entrades per veure l’edifici modernista gaudeixen d’un 20 % de descompte. Diumenge, dia 12, també s’ha programat un taller per a les famílies, en què hauran de projectar una residència sostenible i funcional en diferents contextos del planeta.

Activitats destacades el 10 de maig

Aprofitant l’aniversari de l’escola de disseny alemanya Bauhaus, fundada per Walter Gropius a Weimar l’any 1919, podreu visitar els 10 edificis que beuen més d’aquest llegat arquitectònic a Barcelona. També podreu descobrir els secrets més amagats de l’Arc de Triomf o assistir a un debat de com han de ser les escoles del futur des dels ulls dels infants o un concert al Pavelló Mies van der Rohe.