S’ha inaugurat a La Capella la mostra Estrats” en el marc del l’exposició “Les escenes. 25 anys després”. En aquest cas els artistes posen l’accent en el present. Hi participen June Crespo, Anna Dot, Antoni Hervàs, Marla Jacarilla, Rasmus Nilausen, Quim Pujol, Francesc Ruiz, Carlos Sáez, Julia Spínola i Marc Vives. “Estrats” es pot visitar fins al 26 de maig.

Els organitzadors destaquen que es tracta d’obres que “s’expandeixen pel terra” o “reflexionen sobre el terreny simbòlic que habitem”. En aquest sentit, són peces “realistes” seguint els versos de Ben Lerner: “Si has de mirar amunt és religiós. Si has de mirar avall és realista”. El nom “Estrats” respon a la voluntat de situar l’observador “com un geòleg, temptejant, trobant per atzar capes, llims i estrats sedimentaris que s’alteren a cada pas”.

L’Escena 5 anirà acompanyada de dues performances:

  • ‘De la Ceca a la Meca’, de Quim Pujol. Dissabte, 11 de maig, i diumenge, 12 de maig.
  • ‘De l’error a la pedra o de la literatura a l’objecte’, d’Anna Dot. Divendres 17 de maig.

El 27 de gener del 1994 van començar els programes d’arts visuals de La Capella. Aquest cicle d’exposicions, 25 anys després, “respon a una voluntat de fer i desfer segons un present immediat, que entrellaça el passat i el futur” d’aquest espai del carrer de l’Hospital dedicat a l’art contemporani.