(ACN) La casa de subhastes Christie’s de Nova York ha subhastat aquest dimarts l’obra digital ‘Casa Batlló: Living architecture’ per 1,3 milions d’euros. Es tracta d’una representació de la icònica façana de la Casa Batlló creada pel director turcoamericà Refik Anadol i que es va projectar el 7 de maig.

Un 10 % de la recaptació es destinarà a l‘associació Aprenem Autisme i la Fundació Adana, especialitzades en el suport a la neurodiversitat. La venda s’ha fet en el marc de la gran setmana de vendes de Christie’s. L’obra subhastada ha estat l’únic en format NFT en la sèrie de subhastes que s’ha fet i és un treball que “canvia en temps reals” en funció de les dades ambientals recollides i les efemèrides que se celebren.

Segons han explicat, en el lot que s’ha subhastat aquesta setmana s’hi han inclòs obres de Warhol, amb la seva ‘Shot sage blue Marilyn’, que ha batut rècords en la història de l’art, amb 195 milions de dòlars de recaptació, així com treballs de Van Gogh, Monet, Rothko, Picasso, Basquiat o Banksy.