Barcelona recupera aquest dimecres una tradició centenària, la Fira de Sant Ponç, després de dos anys sense fer-la per les restriccions derivades de la pandèmia. Com cada 11 de maig, les parades d’herbes remeieres i aromàtiques, les flors o els productes del camp han tornat al carrer de l’Hospital, així com també als barris de Sarrià, el Farró, el Poble-sec o Nou Barris.

La festa de Sant Ponç se celebra a Barcelona des l’edat mitjana, en homenatge al patró dels herbolaris i els apicultors, i té l’origen en la tradició de guarir els malalts amb herbes remeieres.

55 parades al carrer de l’Hospital

La de Ciutat Vella és una de les més emblemàtiques: se celebra al carrer de l’Hospital des de l’any 1817 i en total s’hi han col·locat fins a 55 parades. Anteriorment, s’havia fet a la plaça de Sant Miquel, al carrer de Sant Cugat del Rec i els voltants de l’església de la Santa Creu.

parades-sant-ponc
Les parades amb l’espai ple de gom a gom

40 anys de fira a Sarrià

La fira de Sarrià arriba aquest any a la quarantena edició i se celebra a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià. S’hi han col·locat parades d’herbes i plantes, botigues amb la primera mel de la temporada i amb productes naturals i artesanals amb propietats terapèutiques. La fira de Sarrià està molt arrelada a les entitats del districte, que hi participen amb parades.

Al mateix districte de Sarrià – Sant Gervasi també s’hi celebra una altra fira, en aquest cas, a la plaça de Mañé i Flaquer, al barri del Farró.