sant ponç 2022 barcelona

Torna la Fira de Sant Ponç 2022 a Barcelona, després de dos anys d’absència obligada per la covid. Aquest dimecres, 11 de maig, mig centenar de parades d’herbes remeieres, fruita confitada i mel tornaran a omplir el barri del Raval, sobretot al carrer de l’Hospital, així com Sarrià i el Farró.

Tot seguit et detallem què hi ha preparat aquest 11 de maig amb motiu de la Fira de Sant Ponç 2022 a Barcelona.

Fira de Sant Ponç 2022 al Raval

Al Raval, enguany hi haurà 55 parades instal·lades al llarg del carrer de l’Hospital. S’oferiran diversos productes:

  • mel
  • fruita confitada
  • melmelada
  • mató
  • formatge artesà
  • herbes medicinals

A banda de les parades, s’han organitzat diverses activitats, amb la mel com una de les grans protagonistes de la jornada. Durant tot el dia, hi haurà un taller d’extracció de bresques de mel per als infants, un tast de mel per conèixer les característiques d’aquest producte a Catalunya i, finalment, una mostra de mels.

Fira de Sant Ponç 2022 a Sarrià

La fira de Sant Ponç 2022 es farà també a Sarrià, concretament a la plaça de Sant Vicenç. Aquí, la fira està dedicada a la comercialització d’herbes i plantes remeieres, però també hi ha mel de la temporada, acabada de sortir de les arnes i de diferents productes naturals i artesanals amb propietats terapèutiques.

Fira de Sant Ponç 2022 al Farró

L’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró ha preparat simultàniament a les parades una recollida d’aliments i donacions per a diferents entitats de referència al barri com el Centre d’Acollida Assís, la Fundació Putxet i Mujeres Latinas Sin Fronteras.

A més, durant aquest dimecres, 11 de maig, es farà l’entrega dels premis de dibuix de Sant Jordi al Farró i de frases fetes.

La Fira de Sant Ponç, una de les més antigues

Tal com recorda l’Ajuntament de Barcelona, la Fira de Sant Ponç és una de les més populars i antigues de la ciutat. Se celebra des de l’edat mitjana i prové del temps en què es va descobrir el poder guaridor de les herbes remeieres. Que es faci a la primavera no és cap casualitat: els mesos d’aquesta estació són el millor moment per a treure el màxim rendiment de les propietats.

La fira més important se celebra al carrer de l’Hospital des de l’any 1817. Abans, es va fer a la plaça de Sant Miquel, al carrer de Sant Cugat del Rec i els voltants de l’Església de la Santa Creu.