Un dels objectius del festival és promocionar els nous talents i donar l’oportunitat als estudiants a participar al Llum BCN. De fet, és l’únic festival d’aquestes característiques que aposta pels joves. Una de les escoles que hi ha participat és IED Barcelona i l’alumna Carla Jörgens assegura que ha estat un repte: “És la primera vegada que entrem en contacte amb la vida real. Ha estat difícil, però m’ha agradat molt participar-hi.” Han creat una instal·lació interactiva a la Fàbrica Simón i aconsegueixen que amb l’energia del públic s’il·lumini una façana.

També hi han participat altres escoles com ELISAVA, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura la Salle, EINA o la UPC. L’últim dia del festival es premiarà un d’aquests projectes. A més de projeccions i instal·lacions, també hi ha espectacles. La companyia Brodas Bros presenta ‘L’exèrcit de la llum’, uns guerrers que porten un vestuari programat perquè s’il·lumini a ritme de la música i els moviments.

Aquesta és la primera vegada que el festival Llum BCN es fa al Poblenou i inclou més d’una quarantena de muntatges lumínics.