Els veïns del Raval i una trentena d’entitats i col·lectius del barri han participat aquest dissabte a la tarda de la 15a edició d’una de les rues més singulars de la ciutat: la Ravalstoltada. Es tracta d’una iniciativa impulsada, entre altres, pel Casal dels Infants o la Taula de Mediació de la Plaça Josep Maria Folch i Torres el 2003, i que enguany celebrat una efemèride rodona amb la recuperació d’un espai perseguit: la plaça de Folch i Torres.

Segons ha explicat Enric Canet, un dels membrs del Casal dels Infants, passats aquests 15 anys “el barri volia aquesta plaça, superar la separació dels barris de Sant Antoni i del Raval“, i ha afegit que l’espai és ara “nou i cal que el barri se’l faci seu.”

Carnaval divers i multicultural

Aquest dissabte han participat a la Ravalstoltada unes 300 persones, entre veïns —ja sigui a peu de carrer o des dels balcons— i les persones que han format les comparses. La rua ha recorregut els carrers del barri, des de la rambla del Raval, tot passant per la rambla dels Caputxins o els carrers Nou de la Rambla o de la Reina Amàlia, fins acabar a la plaça de Folch i Torres. Així, l’activitat ha reunit una trentena d’entitats i col·lectius que treballen majoritàriament al Raval, amb persones de diferents origens, condició social o capacitats.

És el cas de l’associació Integradora pro Persones Infradotades (club IPI), que ha gaudit el Carnaval amb una comparsa que ha aplegat a una trentena d’usuaris i monitors. Un dels responsables de l’entitat, Dani Mateo, ha explicat que al concurs de comparses “l’important és participar“, i ha reconegut que hi prenen part “cada any perquè la Ravalstoltada és l’activitat major del barri”.