Més d’un miler de persones, d’una cinquantena d’entitats diferents, han participat aquest dissabte en una rua per donar la benvinguda al nou any xinès. La celebració ha començat a l’Estació del Nord i ha continuat pels carrers adjacents fins arribar a l’Arc de Triomf. Dracs i lleons  xinesos, però també trabucaires i gegants, han desfilat pels carrers de l’Eixample. Segons el calendari xinès l’any 2018 correspon a l’any del gos, que segons Shiru Chang, codirector de l’Institut Confuci de Barcelona, simbolitza “la fidelitat, el treball, la intel·ligència però també l’honestedat”.

Una celebració cada vegada més intercultural

Javier Orduña, codirector de l’Institut Confuci de Barcelona, afirma que cada  vegada hi ha més interès en la cultura xinesa i hi ha més estudiants d’aquesta llengua i per això “es tracta d’una festa intercultural”. En aquest sentit, l’Escola Fort Pienc ha participat en la desfilada, esdevenint el primer centre públic a formar part de la rua.

Shiru Chang, explica que aquesta festa “és tan important per a nosaltres com ho és el Nadal per a occident“. Per als xinesos que viuen fora del seu país, la celebració serveix per mantenir la seva  tradició tot i la llunyania. A Catalunya actualment hi ha 70.000 ciutadans xinesos , i d’aquests, 30.000 viuen a la ciutat.