L’escriptora i bibliotecària Glòria Gómez de la Tia escriu tant per a adults com per a nens. Després de l’èxit d”El millor detectiu del món‘ i ‘Una girafa molt especial‘, de lectura obligatòria a les escoles, l’han seguit llibres de poesia i narrativa per a adults.

En el seu darrer conte ha volgut aprofitar el “doble joc” que ofereix la literatura infantil per crear una història que arriba a tots els públics. El llibre ha sortit publicat a través de la històrica editorial de la Vila de Gràcia, l’Editorial Salvatella, amb les il·lustracions de Sandra Aguilar

Un jove amb la pell blava

“Em dic Asim, però tots em diuen viatger del món. He visitat tants països, he caminat per tants llocs, que la meva pell ha canviat i ara és blava“. Amb aquest personatge Gómez de la Tia ha volgut treballar els valors de la no-discriminació per motius d’ètnia i el respecte per a les persones, les seves tradicions i cultura. “Com a bibliotecària veia molts llibres que han d’existir però potser en tenim molts, massa”, explica l’autora. Considera que aspectes com “l’amistat o l’amor sí que es toca moltíssim” però troba a faltar narracions adreçades als petits que promoguin la lluita contra el racisme.

Una història per a totes les edats

L’escriptora gracienca s’ha estrenat en narrativa i poesia per a adults, però confessa que la literatura infantil és la seva passió. D’aquest gènere destaca la possibilitat d’arribar a tots els públics: “Aquest doble joc, que ho pugui llegir tothom. Depèn de quina edat poden veure una cosa o una altra, això m’encanta i hi puc jugar molt”. Afegeix que el llibre d”Els viatges de Gulliver’ és una crítica social i ‘L’aneguet lleig’, d’Andersen, és una autobiografia. Gómez de la Tia també reivindica la creació de llibres infantils i juvenils amb cognoms catalans davant l’allau de contes d’autors anglesos, “que ho fan molt bé però, i els d’aquí? Perquè no podem fer alguna cosa que sigui interessant?”, es pregunta.