El Centre de Música i Escena del Raval Xamfrà ha rebut el Premi Solidaritat 2019, que atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya. L’equipament ha estat reconegut per la “tasca solidària a favor de la convivència, la cohesió social i la reivindicació de la diversitat mitjançant la música, el teatre i la dansa”.

El centre va ser fundat el 2004 per la Fundació l’ARC Música i està situat al Raval. Es dedica a organitzar tallers per a tothom i utilitza la música, el teatre i la dansa com a eines de participació i d’inclusió social.

La periodista i directora de La Marea, Magda Bandera, recull la menció especial del Premi Solidaritat 2019

Durant l’acte d’entrega dels premis, també s’han reconegut amb una menció especial mitjans i professionals de la comunicació com la periodista i directora de la publicació ‘La Marea’, Magda Bandera. En aquest cas, s’ha valorat la contribució de Bandera en la incorporació de l’enfocament de gènere i dels drets humans en el periodisme.

Els Premis Solidaritat s’atorguen des del 1987 i es destinen a persones, col·lectius i entitats que treballen a favor dels drets humans a Catalunya.