La motivació és un dels motors de la creativitat, les persones motivades són més creatives. “Algú coneix una persona creativa a qui no li agradi el que fa, o ho faci a contracor? És la pregunta que es fa Franc Ponti, només començar un nou episodi de ‘Disruptia’. El professor de neurocreativitat i innovació d’Eada considera que la creativitat neix de la curiositat, de l’interès, de les ganes de transformar la realitat i, per tant, si no estàs motivat, et serà molt més difícil ser creatiu. 

La motivació és una força interna que sorgeix quan el que fas coincideix amb els teus somnis i els teus desitjos ”
Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada

Barcelona és una ciutat motivada?

Conversem amb Marian Muro, la directora de Turisme de Barcelona, que va arribar al càrrec al febrer del 2020 i un parell de setmanes després va arribar el confinament. “Després de l’impacte inicial vaig pensar que li havíem de donar la volta a la situació i aprofitar la parada per estar preparats per quan s’acabés, per sortir-ne més forts”. 

A Barcelona tenim un ambient de mal rotllo i d’autocrítica, si nosaltres mateixos no som els ambaixadors de la nostra ciutat, anem malament! ”
Marian Muro, directora de Turisme de Barcelona

La directora de Turisme de Barcelona lamenta que li preguntin tant per Madrid, creu que ens falta seguretat en nosaltres mateixos. “Madrid és la capital de l’estat, però turísticament parlant no els ha servit de res”. Fa quatre anys a Madrid  es van adonar que el turisme era una activitat econòmica amb un impacte important en el PIB, i van començar a crear un ecosistema d’hotels de luxe a partir de la instal·lació del 4 Seasons, un projecte que Barcelona va rebutjar. Però Barcelona a escala internacional està molt  per sobre, és la primera destinació als Estats Units o a la Xina. “Som els líders en turisme urbà, un fenomen que no existia a Espanya abans dels Jocs Olímpics del 92, vam ser els primers i hem fet una carrera impressionant”.

Durant els últims anys a Barcelona ens hem instal·lat en el no, i això ens ha restat oportunitats”
Marian Muro, directora de Turisme de Barcelona

Per Marian Muro la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona és una bona oportunitat i demostra que, amb consens, la ciutat és imbatible. Es considera una persona motivada, si no té reptes se’n busca de nous, però també admet que l’entorn és molt important. Moltes empreses tenen por als canvis, especialment l’administració. Per això diu que ella dura poc temps en els càrrecs, perquè si es desmotiva marxa. 

Escolta el pòdcast aquí: