Foto: Marta Amat - Rezero

‘Rezero’ és el pòdcast de betevé i fundació Rezero, que qüestiona els models de producció i consum actuals per tal de construir una societat residu zero. Conduït per Anna Peña, ‘Rezero’ és un espai crític en què es parla d’economia global i local, salut, feminisme, cooperació, comunicació ambiental i sostenibilitat.

A continuació, pots trobar tots els pòdcasts de ‘Rezero’, disponibles al web, a l’app i a les principals plataformes de pòdcast:

#01 | ‘El consum no fa la felicitat’

“Els residus no existeixen, sinó que són productes que no s’haurien d’haver fabricat mai”. Conversa amb la Rosa Garcia, directora de la fundació Rezero i doctora en sostenibilitat.

#02 | ‘Economia global residu zero’

“Encara no estem a l’economia del reciclatge i ja ens plantegem l’economia circular i la societat residu zero”. Conversa amb el Joan Salabert, economista ecològic.

#03 | ‘La biblioteca de les coses’

“Col·lectivitzar objectes com una panificadora, que no fem servir cada dia, redueix l’impacte ambiental i té beneficis socials”. Conversa amb l’Eli Miralles, sòcia treballadora de Nusos Cooperativa, i Manel Riu, periodista de ‘Crític’.

#04 | ‘Com ha canviat la percepció de l’arribada de la primera regla?’

“Una dona ha de conèixer el seu cos per començar a valorar-se a si mateixa. La copa menstrual és una eina molt poderosa d’autoconeixement del cos”. Conversa amb l’Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

#05 | ‘Una menstruació ecològica i saludable’

“Encara cal trencar molts tabús sobre la menstruació”. Conversa amb la Marta Beltran, directora del projecte Nou Període de la fundació Rezero.

#06 I ‘Informar sobre Medi Ambient, més enllà del sensacionalisme i la intoxicació’

Com afronten la divulgació mediambiental els mitjans de comunicació convencionals? Rezero conversa amb Elena Freixa, cap de la secció de Societat del diari ‘Ara’.

#07 Calen més lleis per avançar cap al residu zero?

Conversa amb Sebastià Sansó , Director de Residus i Educació Ambiental de les Balears , impulsor d’una llei pionera en l’àmbit europeu.

#08 Com funciona un habitatge cooperatiu?

L’exemple de Els Cirerers, un edifici de vuit plantes amb 32 habitatges i espais compartits al barri de Roquetes de Barcelona

#09 Alimentació sostenible

Conversa amb la cuinera Carme Ruscalleda

# 10 És possible dur una vida més tranquil·la?

Conversa amb el consultor en consum conscient Toni Lodeiro sobre com aconseguir una vida lenta i amb sentit

# 11 Menjar ecològic o de proximitat?

Reflexionem sobre el concepte de la proximitat, i la diferència amb ecològic. L’alvocat, la quinoa o la xia, potser porten etiqueta de producte ecològic però estan cultivats a milers de quilòmetres. El seu consum és sostenible?

Descarrega’t l’aplicació de betevé