Per a l'escola de música municipal de l'Eixample, actualment situada al carrer de Sardenya, hi han passat milers d'alumnes que han après a tocar tot tipus d'instruments i d'estils musicals. L'important no és tant aprendre molta tècnica, sinó descobrir la música passant-ho bé. CAROLINA RIUS, directora de l'EMM Eixample - Joan Manuel Serrat L'escola de l'Eixample va obrir el curs 93-94 i és la més veterana de la ciutat junt amb la de Sant Andreu, que també va estrenar-se fa 20 anys. En aquest temps, el nombre de centres ha augmentat fins als quatre, amb les escoles de Sarrià, i de Nou Barris. Una xifra que, segons l'Ajuntament, continuarà creixent. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "Com Ajuntament de Barcelona ens plantegem no només mantenr-ho sinó que anar amb perspectives de creixement. Estem en aquests moments treballant un projecte d'una futura escola municipal de música nova que en els pròxims anys veurà la llum a Barcelona, concretament a Horta-Guinardó". Passar per un escola municipal també és una bona manera, si l'alumne vol professionalitzar-se, d'obrir-se una porta al Conservatori de Barcelona.
El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha anunciat que properament s’ampliarà l’oferta de places amb la construcció d’una nova escola de música al districte d’Horta-Guinardó que serà de gestió indirecta, tot i que no s’ha concretat la data. Actualment, hi ha dues escoles de gestió indirecta, l’EMM Nou Barris i l’EMM Can Ponsic, i dues de gestió directa, l’EMM de l’Eixample i l’EMM Sant Andreu, en les quals estudien uns 2.500 infants i joves, uns 1.600, entre cinc i 18 anys. Aquest curs s’han creat 274 places noves, 65 menys que l’any anterior, quan se’n van crear 339.
El curs 1993-94 van obrir als districtes de l’Eixample i de Sant Andreu les primeres escoles municipals de música de la ciutat. Posteriorment, el curs 2001-02 va obrir Can Ponsic, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, i el curs 2007-08, al districte de Nou Barris, l’escola de Nou Barris.
Els costos
Pel que fa a les despeses, el regidor Gerard Ardanuy ha assegurat que es mantindrà el servei educatiu musical i que, de moment, les famílies només pagaran “el 25% del cost total” del servei, com ho han fet fins ara. El cost restant l’assumeix el consistori barceloní i la Generalitat.