JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Fa quatre dies el jutge ha arxivat la demanda que va posar la Fundación por la Defensa de la Nación Española contra l'Ajuntament per això. I a sobre ha dit que no hi ha cas. Nosaltres no vam impedir, i ho dic així, no vam impedir, el rodatge d''Isabel', el contrari. Nosaltres vam dir que podien rodar a la plaça del Rei, i vam donar totes les facilitats. El que va passar és que pel criteri del Museu d'Història de Barcelona es va dir: 'el que no podem fer és personalitzar la façana'. Això són uns requeriments que qualsevol edifici patrimonial de qualsevol ciutat del món fa. A l'Alhambra de Granada durant 25 anys no s'hi havia permès rodar res perquè hi ha uns requeriments patrimonials que s'han de defensar."

Ciurana ha avançat al ‘BTV notícies matí’ que la polèmica sobre la sèrie ‘Isabel’ ja s’ha tancat perquè “no hi ha cas”. El tinent d’alcalde de Cultura ha tornat a dir que l’Ajuntament no va impedir el rodatge d”Isabel’ i que hi van posar totes les facilitats perquè se’n pogués dur a terme la gravació a plaça del Rei. Ciurana ha explicat que va ser la direcció del Museu d’Història de Barcelona la que no va autoritzar l’enregistrament perquè s’havia de “personalitzar la façana amb banderoles”. Aquesta decisió no és excepcional perquè, segons el regidor, hi ha molts edificis de tot el món que no permeten filmacions perquè consideren que han de defensar uns “requeriments patrimonials”. De fet, el Museu d’Història de Barcelona fa cinc anys que no dóna permisos perquè s’hi facin filmacions.

La polèmica es va desencadenar arran de les denúncies del Partit Popular i de Ciutadans, que afirmaven que l’Ajuntament va “censurar” rodar una part de la sèrie a Barcelona.