Diumenge passat aquesta imatge es va repetir fins a quatre vegades. 'La plaga' va ser la clara guanyadora dels Premis Gaudí. Un reconeixement que encara es pot engrandir més aquesta nit als premis Goya, en què Neus Ballús està nomiada a la categoria de millor direcció novell. Tot i l'èxit mediàtic i el reconeixement que ha tingut 'La plaga' l'última setmana, els cinemes Boliche són els únics de tot Barcelona on es pot veure la pel·lícula. És a la cartellera des de fa poc més d'una setmana amb una única sessió diària en una sala petita, amb un aforament per a una cinquantena de persones. Als Boliche l'han omplert gairebé cada dia. ALFONS MAS, promotor dels Cinemes Boliche "Sobretot amb els Gaudí, a partir del diumenge, ha estat un boom. L'hem mantingut una setmana més a causa de la demanda que ha tingut. Hi ha hagut dies que la gent s'ha quedat fora." "Vull quatre entrades per 'La plaga'." "M'espero una gran pel·lícula, ha tingut molts premis i em fa il·lusió veure-la." "M'han dit que és molt bona, però no sé de què va. És la curiositat..." "La majoria de sales fan pel·lícules que jo no considero bones, massa comercials. Això és un reflex de la situació." Els primers mesos de l'any són època de moltes estrenes i a les pel·lícules catalanes els costa competir amb la resta. Els cinemes que programen films en català i poc comercial encara són minoria. Segons ens ha explicat la productora de la pel·lícula, el Kinògraf, la idea és fidelitzar el públic i créixer de mica en mica. L'afluència de gent marcarà el nombre de setmanes que continuarà a la cartellera.

El passat 2 de febrer, ‘La plaga’ va esdevenir la gran guanyadora dels Premis Gaudí, en aconseguir quatre guardons, entre els quals, els de millor pel·lícula i direcció. A més, Neus Ballús també està nominada a la categoria de millor directora novella als premis Goya i ha tingut un gran reconeixement en festivals internacionals de renom, com la Berlinale. Però el reconeixement dels acadèmics no sembla prou perquè a les sales la programin. De fet, a Barcelona només es pot veure als cinemes Boliche, on és a la cartellera des del 2 de febrer amb una única sessió diària en una sala petita, amb aforament per a una cinquantena de persones. El promotor d’aquest multisales, Alfons Mas, explica que la pel·lícula ha tingut una bona acollida del públic i és per aquest motiu que n’ha allargat l’estada a la cartellera. “El públic marcarà el temps que s’hi estarà”, explica Mas.

Els primers mesos de l’any són època de moltes estrenes i a les pel·lícules catalanes els costa competir amb la resta. Els cinemes que programen films de casa i poc comercials encara són minoria. Segons ha explicat a BTV la productora de la pel·lícula, el Kinògraf, la idea és fidelitzar el públic i créixer de mica en mica, encara que sigui només en sales concretes.