Diuen que són una de les rues de barri més espectacular de Barcelona. Són els veïns de la Trinitat Vella i aconsegueixen aplegar al voltant d'unes 300 persones per mirar de tirar endavant el seu Carnaval. Ara estan ultimant els detalls de les disfresses, que, com acostuma a passar, guarden en un relatiu secret, per evitar que altres grups els copiïn. Treballen des del setembre però ningú no sembla donar senyals d'esgotament. YOLANDA BENÍTEZ, grup Els Triniteiros "Cansados nada, cansados no, esto no se hace con cansancio, sino no se haría. Esto es un hobby y quieras que no son muchas horas y es con mucha ilusión." Un Carnaval força diferent és el que es viu a Gràcia. Aquest any, la festa travessa fronteres i gràcies al programa d'intercanvi d'estudiants ERASMUS, una entitat del Carnaval de la ciutat francesa de Tolosa està ajudant a confeccionar una de les carrosses de la rua. MAEVA LONGVERT, coordinadora del Carnaval de Tolosa "Venim aquí al Carnaval de Gràcia i ho fem amb 80 tolosans que d'entrada no es coneixen, reunint-los i treballant plegats, un projecte col·lectiu." Com a contrapartida, els veïns de Gràcia enviaran fins a Tolosa una part de la decoració amb què el carrer Verdi va guanyar l'any passat el concurs de guarnits de la festa major.

No és una tasca senzilla. Preparar una rua de barri significa tenir controlat tot un seguit de detalls per evitar que res no pugui sortir malament. Des de la seguretat, fins als permisos necessaris de la Gùardia Urbana per tallar els carrers. Això pel que fa a la logística, després la feina feixuga és per a les diferents comparses que han de confeccionar les disfresses i la decoració de les carrosses. El tema triat en cada rua és un secret molt ben guardat: ningú no vol que la feina de sis mesos pugui anar-se’n en orris perquè un altre grup li copia la temàtica.

A la Trinitat Vella asseguren que tenen la rua de barri més multitudinària i més divertida de tota la ciutat. El grup Els Triniteiros ha optat aquest any per una disfressa dicotòmica entre el blanc i el negre. Els qui canvien radicalment de concepte són els integrants de la comparsa de la Festa Major de Gràcia. Arran d’una visita d’un grup de tolosans a les festes, aquests es van quedar meravellats amb els carrers guarnits i, casualment, ells tenen una festa similar a Tolosa. Acollint-se a un nou programa d’intercanvi d’Erasmus, el grup, conegut com a Cocu, ajuda a confeccionar la carrossa del Carnaval de Gràcia d’aquest any i en contrapartida, ells s’enduen un bocí de la decoració del carrer de Verdi per mostrar a la ciutat del Llenguadoc.