A l'habitual col·lecció d'ulleres de sol (algunes més arriscades que d'altres), s'hi afegeix l'esforç, d'alguns, per destacar, encara més, per sobre la resta. "Me estoy maquillando. Me estoy haciendo una piel de serpiente. Esto es un carnaval. El Sónar es un sitio ideal para disfrazarse." "Llevo gorra porque soy el capitán de este barco." "És el lloc perfecte per vestir de manera estranya." Ja fa anys que el públic estranger és majoria al Sónar. Molts pensen que Barcelona és el lloc perfecte per a aquest festival. "La gent de Barcelona és millor que la francesa. Tothom riu, tothom s'ho passa bé." "M'encanta. Pel sol, escoltar bona música, estar amb els amics." "El millor del Sónar és que tot i que no coneguis els grups sempre t'ho passes bé." Sobre l'escenari del SonarDome, la polifacètica Nightwave ha demostrat aquesta tarda les seves habilitats als plats. I diem polifacètica perquè la Disc jokey és periodista, doble de cos de l'actriu Penélope Cruz i campiona de judo del seu país, Eslovènia. Està en forma. Com també ho està, i això que ja té 66 anys, John Paul Jones, baixista llegenda, exintegrant dels Led Zeppelin, que ha col·laborat avui amb els noruegs Supersilent. El resultat... aquest. De música avançada també n'hi ha d'aquí, de casa. Bona mostra d'això n'és Esperit! Ell solet és capaç de tocar, a la vegada, diversos instruments.

Veus, instruments i samplers de noms com John Talabot, Fábel, Mouse on Mars, Esperit!, Fliying Lotus o Club Cheval han sonat aquest divendres durant el Sónar de dia. Fins a les nou del vespre s’han programat 25 actuacions en el marc del festival diürn de música avançada. Divendres acostuma a ser un dia fort, especialment pel que fa a la programació de nit del festival.

New Order va donar dijous el tret de sortida al Sónar 2012, i aquesta nit al recinte de l’Hospitalet es podran escoltar, entre d’altres, Lana del Rey, James Murphy, Fatboy Slim, James Blake, Amon Tobin o Squarepusher, entre d’altres. Primera nit de plats forts, la d’aquest divendres, que acabarà a tocar de les set del matí.

Aquest dissabte, els plats forts del Sónar de dia seran Discodromo, LA Vampires, Pegasvs, The Suicide of Western Culture, Arbol o DJ Harvey, entre d’altres.