És una bona notícia en el món de la cultura. Malgrat la crisi i l’IVA a 21%, un establiment barceloní funciona. En 180 dies, la sala Barts ha presentat 182 actuacions (de 62 espectacles i actes diferents) per a un total de 90.000 espectadors. “L’objectiu era oferir el millor i, sobretot, una programació que combini diferents arts escèniques: concerts, màgia, circ, teatre“, explica Joan Rosselló, fundador de The Project. Per Rosselló, una part de l’èxit té a veure amb el fet que “la sala gran i el club són espais versàtils: s’hi poden posar o treure els seients segons quin espectacle”.

Fa uns anys la SGAE, que gestionava l’espai, va invertir 12 milions d’euros per reformar tot l’establiment. The Project només n’ha hagut de canviar la decoració i rebatejar l’espai, que comparteix amb la productora d’Andreu Buenafuente, el Terrat. Junts omplen el calendari de la sala Barts, tot i que Rosselló assegura estar “obert a les propostes d’altres productores“.

Una altra clau del bon funcionament de l’espai és l’oferta d’espectacles. La sala Barts no només ha acollit diversos festivals de música de la ciutat (Festival Mil·leni, Guitar Festival, o el certamen De Cajón!) sinó que també ha estat sala de concerts per a Antònia Font, Macaco i Johnny Winter, entre d’altres. Ana Pastor o Ferran Adrià també han trepitjat els escenaris del Barts en el marc del cicle Instinct. És doncs, un rodament poc comú als altres teatres del Paral·lel, que solen conservar el mateix cartell durant uns mesos.  “Encara no hem agafat el ritme de creuer”, reconeix Rosselló. “Hem de mantenir aquesta cadència d’una mitjana d’un acte al dia durant tot l’any per poder ser rendibles. A més a més, no podem apujar els preus de les entrades. Això suposa molts esforços, més tècnics, més gent de màrqueting per promocionar tots aquests espectacles”.

Rosselló assegura que aquest model d’establiments multifuncions va molt bé al nord d’Europa. Té com a referència la Roundhouse de Londres, on també tenen estudis de gravació. Ara The Project ha tret les llicències per fer un restaurant-cocteleria al primer pis i una terrassa a la vorera. Encara els  queden vuit anys per treure rendiment a la sala.