Descomptes del 50% per als barcelonins que aquest estiu vulguin endinsar-se al món del modernisme. La promoció 'Barcelona inspira el teu estiu!' ofereix, a partir de l'1 de juliol, visites i activitats organitzades a 17 espais com La Pedrera, la Casa Batlló, el Palau Güell o el de la Música. Només cal inscriure's a Internet i després l'interessat rebrà 17 vals descompte per valor d'uns 100 euros. L'any passat ho van fer 4.000 barcelonins. La ciutat vol convertir-se aquest estiu en capital el Modernisme. De fet dimecres mateix començarà el primer congrés sobre art nouveau-modernisme. Una cita en què 200 amants i professionals del món de l'art debatran sobre les perspectives i tendències del sector. A més, la trobada ha estat batejada amb el nom de Congrés Internacional 'CoupDefouet' en honor a la revista sobre Modernisme internacional que enguany celebra el desè aniversari. Una publicació que des de l'any 2003 ha volgut explicar la història de l'art nouveau fixant-se en els petits detalls.

Els barcelonins que s’acullin a la promoció rebran descomptes del 50% per participar en visites o activitats organitzades a espais com el CaixaForum, la Casa Batlló, el CosmoCaixa, la Fundació Antoni Tàpies, la Francisco Godia, el Gran Teatre del Liceu, la Pedrera o el Palau de la Música. Per rebre els vals, només cal inscriure’s al web, un pas que l’any passat van fer més de 4.000 persones.

Abans, del 26 al 29 de juny, se celebra ala ciutat el primer congrés internacional sobre art nouveau-modernisme. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i coordinada per la UB, forma part de la Ruta Europea del Modernisme. De moment ja s’hi han registrat més de 200 assistents d’arreu del món que exploraran les tendències i reptes futurs del llegat de l’art nouveau, i analitzaran el paper de les perifèries com a nius de creació i difusió.

El congrés coincideix, a més, amb el desè aniversari de la revista sobre modernisme internacional CoupDeFouet. Una publicació que, des de l’any 2003, ha volgut explicar la història de l’art nouveau fixant-se en els petits detalls.