MANUEL MARTÍNEZ, president del Comitè d'Empresa del Liceu "Ha sido bastante soprendente que ante la misma propuesta de hace mes, y que hemos tenido una negativa por respuesta siempre no hayan dicho que sí, que aceptan la propuesta." "Nosotros estamos dispuestos a hablar, pero desde el primer segundo de todo este asunto. O sea, desde hace más de un mes. Y es sencillamente buscar una fórmula para evitar que el Liceo, que el teatro, gaste sobretodo dinero que se podría ahorrar. Y esto pasa sobretodo y fundamentalmente por una buena organización del trabajo, la cual también dicutimos, discutimos quiero decir que no es la adecuada." "Nos gusta donde estábamos, porque es a lo que aspirábamos, y ahora queremos dar el siguiente paso. El siguiente paso es depurar responsabilidades. No entedemos que siga aquí un director general que tanto daño ha hecho al teatro y que además no ha justificado, ni ha justificado el porqué, ha hecho el ERE, ni ha justificado realmente por qué lo quita."

La direcció del Liceu s’ha compromès a deixar sense efecte l’ERO temporal que afectava quasi tota la plantilla del Liceu i que també implicava el tancament del teatre durant dos mesos. Amb aquesta mesura es volia estalviar i no augmentar el dèficit que arrossega el coliseu barceloní. El Comitè d’Empresa, però, ha acceptat finalment que els treballadors renunciïn a part del sou (la paga extra de juny) per fer front al milió i mig d’euros que deixa d’aportar aquest any la Generalitat al Teatre. El comitè ha explicat l’acord als treballadors en una assemblea, i ara els empleats hauran de ratificar-lo.

Mascarell agraeix “l’esforç de totes les parts”

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha emès un comunicat en què ha agraït l’esforç de les parts per tal d’arribar a un consens. Mascarell s’ha felicitat perquè s’hagi aconseguit “posar per davant el prestigi i el futur del teatre per damunt dels interessos particulars.” Mascarell ha dit que l’acord dóna al Gran Teatre una major potència per afrontar les properes temporades.

Joan Francesc Marco: “El prestigi del Liceu, intacte”

El director general del Liceu, Joan Francesc Marco, s’ha felicitat per l’acord amb els treballadors, i ha dit que per damunt de tot s’ha garantit que el prestigi del Gran Teatre “hagi quedat intacte”. Marco ha dit que l’acord és positiu per a totes les parts i que el conflicte d’aquestes setmanes quedarà simplement “com una anècdota”.

No opinen el mateix els representants dels treballadors, que han demanat la dimissió del director general “pel mal que ha fet al teatre” i perquè “no ha justificat per què ha fet l’ERO i per què ara el retira.” Els treballadors s’han mostrat satisfets per la decisió de l’empresa, tot i que han constatat la seva sorpresa perquè s’hagi acceptat ara una petició que feia temps que plantejaven.