Des del primer moment, cues per estrenar la Filmoteca i, sobretot, molta expectació entre els cinèfils, que no s'ho han volgut perdre. "Sí que m'agrada més aquí de moment no l'he vist." Doncs a això anem, a veure-la, a seure en la que és la sala més gran de les dues que té el nou equipament. "És clar, això és un altre món. Més còmode. Ha costat però ha valgut la pena." "Bueno, novedosos interesante, tenía ansiedad." "Me ha parecido bien después de esperar desde noviembre." Amb mitja hora de retard, comença la projecció de l'argentina 'El hombre de al lado', de Mariano Cohn. Sala a les fosques i comença el film que narra el conflicte entre dos veïns. I com ha anat l'estrena? Ho jutgen 103 minuts més tard les més de 200 persones que han estrenat aquesta primera sessió ordinària de la Filmoteca" "M'ha semblat molt digne però hauria d'haver estat abans". "Què es pot opinar amb aquesta comoditat, aquesta amplitud, aquest ambient tan agradable, aquesta temperatura? Molt bé, estupendament!" I el primer dia ha continuat amb tot un clàssic.... 'West side story'.

210 persones han estat les encarregades d’estrenar la primera sessió ordinària de la nova seu de la Filmoteca. Entre els cinèfils, molta expectació per conèixer la nova sala i posar a prova la nova ubicació de l’equipament. La projecció de ‘El hombre de al lado’ però, ha començat amb mitja hora de retard, perquè s’ha intentat donar cabuda a tothom qui s’ha apropat fins al Raval i això ha fet endarrerir l’inici del film.

Pràcticament, tots els assistents s’han mostrat satisfets amb les noves intal·lacions, tot i que han coincidit a criticar els endarreriments de la posada en marxa de la nova Filmoteca. Dos mesos més tard que es tanqués l’antiga seu a l’Avinguda de Sarrià, els responsables han optat per una programació propera el dia de l’estrena. I és que a les 19h ha arribat el torn de tot un clàssic: ‘West Side Story’.