La tisorada, la notaran especialment els cantants del Cor de Cambra, als quals es redueix el sou un 25% i també es retalla la jornada un 35%. Aquest model, segons ha informat la institució en un comunicat, “s’està revisant”. Segons l’empresa, després de “mesos de negociacions” s’ha arribat a un acord amb els treballadors per adaptar la despesa del Cor al context econòmic del Palau. L’objectiu ha estat mantenir la qualitat artística i garantir la maduresa i continuïtat del cor professional.

A partir d’aquest mes de febrer, el Cor de Cambra treballarà en funció de les produccions que se li encarreguin, una fórmula que segons la direcció del Palau és més viable i ofereix més flexibilitat estructural. A més de la reforma del Cor de Cambra, la direcció ha impulsat l’últim any i mig un ajust de personal a còpia de baixes voluntàries, prejubilacions i excedències, de manera que han deixat de treballar al Palau 19 persones.

També s’intentarà augmentar els ingressos incrementant el preu de les visites guiades (de 12 a 15 euros) i traslladant la botiga al Palau, que obrirà al març dins l’edifici per intentar que els turistes gastin més.