RAMON VARGAS, tenor de 'La bohème' "Como artista me duele muchíssimo esta situación que obliga a un teatro a cancelar contratos y cerrar una temporada en anticipo. Sé que tenemos grandes problemas económicos en todos lados pero yo creo que no es una buena imagen."

El director artístic del teatre, Joan Matabosch, ha assegurat que no els ha arribat de manera formal la convocatòria de vaga i s’ha mostrat esperançat que l’aturada no s’acabi produint.

Els treballadors, en canvi, diuen que aquest dilluns han presentat la petició a l’Administració i que es ratificarà amb tota la plantilla dimecres. ‘La bohème’ seria l’última òpera que es faria al teatre abans de l’aturada prevista com a conseqüència de l’ERO plantejat, que preveu la suspensió durant dos mesos de feina i sou a gairebé la totalitat de la plantilla.

La convocatòria de vaga per part dels treballadors del Liceu serà per als 18 dies de funcions, inclòs el dia de l’estrena, el 27 de febrer. L’obra ja s’ha representat 238 vegades al teatre barceloní.