Durant el segon cap de setmana de juny, el barri d’Hostafrancs celebrarà per tercer any consecutiu les jornades Barcino·Colonia·Romae. En aquestes jornades romanes sobre Barcelona es presentaran activitats per acostar la realitat del món antic, es recrearan escenes històriques i aproparan al públic els objectes, vestits i eines d’una època que, a dia d’avui, encarà ens influencia.

Enguany, s’instal·larà un escenari a la confluència del carrer de la Creu Coberta i el carrer de Torre d’en Damians on, amb l’ajuda  del Grup de Reconstrucció Històrica Barcino Oriens, es representaran combats de gladiadors, es reconstruirà un exèrcit romà, tal com vestien i s’organitzaven els soldats en aquella època, i es representaran espectacles centrats en els mites i estereotips de les dones romanes, entre altres temàtiques pròpies de la cultura d’aquesta civilització.

A la biblioteca de l’Escola Joan Pelegrí es faran conferències per conèixer com era la perruqueria i la cosmètica de l’època o descobrir els papirs vistos com un patrimoni desconegut de Catalunya.

Durant els dos dies que duraran les jornades, al carrer de la Creu Coberta, entre el carrer de Moianès i la plaça d’Espanya, es farà el mercat d’inspiració romana, tallers i demostracions de tècniques antigues com la del vidre bufat, activitats i jocs per als més petits i, també, es podrà degustar un menú cuinat amb les receptes dels gastrònoms romans.