48h Open House BCN és una iniciativa de l’associació ArquitecturaReversible que ofereix, el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre, l’oportunitat d’experimentar l’arquitectura de la ciutat de forma excepcional i de franc. Les activitats conviden a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat.

Un dels edificis que s’obriran aquest any seran la nova seu de l’Escola Superior de Disseny IED, antiga fàbrica tèxtil Macson, situada al carrer de Biada, a Gràcia. Aquest espai s’ha reformat i rehabilitat tot conservant-ne les estructures fabrils.

Aquest esdeveniment va començar a Londres l’any 1992. Des de aleshores, Open House s’està introduint arreu del món: Nova York, Dublín, Galway, Tel Aviv i, des de 2010, Barcelona.

Els arquitectes que han dissenyat l’obra, els usuaris, o els encarregats de la planificació d’una zona de la ciutat són els mediadors que ajuden els visitants a fer entendre què és l’arquitectura de l’espai que es visita.

En la primera edició de la 48h Open House BCN es van realitzar 25.000 visites i 35.000 a la segona. Enguany hi participen 600 persones voluntàries, 22 entitats col·laboradores i més de 100 propietaris públics i privats.