La iniciativa del Big Draw va néixer a Londres fa 12 anys, amb l’objectiu de potenciar l’apropament al món de l’art i la cultura a través de l’experiència de dibuixar. A Barcelona, el Museu Picasso impulsa i organitza aquesta iniciativa, que s’ha consolidat en la seva tercera edició.

Des de les 11h fins les 19 hores persones de totes les edats poden gaudir de tallers que compten amb la col·laboració dels següents artistes i col·lectius: Javier Mariscal, Joan M. Celorio i Bea Ortiz, Ernest Perera, Júlia Pelletier, El Globus Vermell, Albert Crispi, François Pagès, Manolo Trullàs, Tat Vilà, Eva Sala, Irene Gilabert i Gerard Beneyt, Pepe Brocal i Artur Laperla, Mario Hinojos, Gremi de Pastisseria de Barcelona, Sagar i Swasky, Pep Puig i Marta Peribáñez, Orquestra Reciclofònica, Mercè Galí, Les Golfes Il·lustració i Luis Macías.

A més, enguany també s’han unit a la iniciativa diverses institucions com: Cercle Artístic Sant Lluc, EINA – Espai Barra de Ferro, Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, La Seca Espai Brossa, Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Museu de la Xocolata, Biblioteca Francesca Bonnemaison, Palau de la Música Catalana, Antic Teatre i Museu Picasso.