gegant del Pi

S’acosta l’estiu, el període en què es concentren les festes majors de la ciutat, i els veïns ja es comencen a preparar, tot i que encara amb la incertesa de quines restriccions hi haurà per la pandèmia. El juny és el mes de l’any en què hi ha més festes a Barcelona. En total, en són 29.

Molts barris, aquest 2021, aposten per recuperar la presencialitat. Per exemple, la Trinitat Vella, que va donar el tret de sortida a la festa major aquest divendres. Enguany ha organitzat activitats que es poden fer amb reserva, per respectar els aforaments. Després serà el torn de la Prosperitat, que també ha preparat diversos actes i tallers entre el 4 i 6 de juny, tot i que menys que abans de la pandèmia.

Alguns, però, encara no han revelat la programació per a la festa major d’aquest any, com els veïns de la Font de la Guatlla. I d’altres ja han decidit que faran una festa major reduïda. És el cas de les Tres Torres, que organitzarà algunes activitats dividides en dos dies i amb reserva prèvia, com una ruta guiada pel barri i un concert de la Banda Municipal de Barcelona.

Gràcia i Sants, aquest any sí

Les dues festes estiuenques més populars de Barcelona són les de Gràcia i Sants. El 2020 van optar per una celebració en format virtual, però aquest any ja han anunciat que treballaran per recuperar la presencialitat i preveuen una festa amb activitats al carrer amb inscripció prèvia. Tot i això, estan preparant alternatives per si la situació pandèmica s’agreuja.