Foto: Cedida a l'ACN per Quim Vives

(ACN/Redacció) El director de cinema J. A. Bayona s’ha mostrat “content i molt sorprès” en saber que ‘La sociedad de la nieve’ ha estat seleccionat entre els 15 films que optaran a l’Oscar a millor pel·lícula internacional i a tres categories més. El que es coneix com a “short list”. En declaracions a l’ACN, Bayona ha remarcat que es tracta d’un reconeixement molt important, tot i que també ha reconegut que encara queda un camí “molt llarg”. El cineasta ha defensat que sempre ha apostat pel talent del país i creu que aquest reconeixement li dona la raó. “La feina de l’equip és extraordinària i penso que en podem fer gala”, ha insistit.

La pel·lícula de Bayona ha superat aquest dijous la primera fase de la cursa pels Oscar, però encara s’enfrontarà a una segona selecció, el 23 de gener, quan es faran públiques les cinc candidates definitives. A banda de millor film internacional, la pel·lícula del barceloní també ha entrat al primer cribratge de les cintes que opten a l’Oscar per al millor maquillatge i perruqueria, per a la millor música original i també per als millors efectes visuals.

Bayona celebra l’acollida del públic

Pel cineasta, el fet d’haver arribat fins aquí ja és increïble i ha subratllat que és per la feina “sensacional” que ha fet tot l’equip que hi ha al darrere. “Queda molt, hi ha molta competència, però encara hi ha partit”, ha celebrat. Finalment, pel que fa a la rebuda del film per part dels espectadors, ha apuntat que ha estat d’allò més bona i que és “impressionant” veure com al final “ningú s’aixeca i es fa un silenci”.

“La reacció de la pel·lícula és la mateixa que vaig tenir quan vaig llegir el llibre”, ha explicat, “estem molt feliços de com la gent l’està abraçant”. Pel que fa a l’estrena —va arribar a finals de la setmana passada a les sales de cinema— admet que, tot i ser “molt característica, perquè només es pot veure en certes sales de l’estat, les reaccions que està rebent són “les millors” que ha tingut en la seva carrera.