MARTA ALMIRALL, ballarina i coreògrafa "Hi ha molta gent que practica dansa i darrere d'aquesta gent hi ha molts professionals que estan donant un nivell a la dansa de Catalunya important perquè tenim la sort de tenir moltes companyies i de molts estils diferents."

A la plaça de la Catedral s’ha celebrat, amb una acció multitudinària, el dia internacional de la dansa. Sota el lema ‘Sobreviuré’, han participat més de 300 persones per demostrar la gran diversitat de la dansa amb un espectacle amb 12 estils diferents. La jornada també s’ha aprofitat per reconèixer l’esforç constant dels professionals. El missatge institucional ha anat a càrrec de la ballarina i coreògrafa Marta Almirall.

En commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre  (1727-1810), figura clau en la renovació del llenguatge  coreogràfic, la UNESCO va convertir el 29  d’abril en el Dia Internacional  de la Dansa . Com cada any des del 1989, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se suma a aquesta celebració amb un  seguit d’actes que volen recollir tota la diversitat de la dansa, reconèixer l’esforç  constant dels seus professionals i acostar aquest art a la ciutadania.