Segona dosi vacuna Pzifer Feixa Llarga a L'Hospitalet

(ACN) Les vacunes ja han evitat més de 2.500 morts per covid a Catalunya des del gener. “Ara hi ha 30 morts diaris, però sense vacunes n’hi hauria 200“, ha assegurat aquest diumenge la investigadora del BIOCOM-SC Clara Prats als micròfons del ‘Via lliure’ de RAC1. Així, sense la campanya d’immunització tindríem a Catalunya set vegades més defuncions cada dia i 1.200 persones a l’UCI, prop del pic de la primera onada, que va ser d’unes 1.500.

En paral·lel, segons Prats, els vaccins també han previngut més de 26.000 dies d’ocupació a les UCI i 128.000 dies d’hospitalitzacions en planta.

Defensa més dies de toc de queda

Amb les dades epidemiològiques a la mà, la investigadora del BIOCOM-SC defensa allargar “unes setmanes més” el toc de queda a Catalunya i el tancament de l’oci nocturn. “Anem en la bona direcció. Ja estem doblegant la corba hospitalària i estem a prop de passar el pic de les UCI“, ha apuntat Prats, que considera cabdal arribar al setembre amb una bona cobertura vacunal en les franges més joves i amb xifres més baixes d’incidència.

“En aquesta onada hem arribat a incidències del virus que no havíem vist mai. En aquests moments, prop de l’1 % dels catalans són potencialment contagiosos”, ha calculat la investigadora del BIOCOM-SC.