El 12 de desembre passat es va celebrar La Festa Núvol a la Biblioteca Jaume Fuster. Un acte en què el digital de cultura —guanyador del Premi Nacional de Comunicació 2018— va premiar 10 artistes que enguany han destacat per les seves creacions relacionades amb algun àmbit de la cultura. També es va presentar la nova revista anual, que aquest any s’ha dedicat als presos polítics. Nosaltres hem parlat amb el seu editor, Bernat Puigtobella i alguns dels premiats.

Premis a joves creadors

Els premis Núvol se celebren cada any amb l’objectiu de reconèixer aquells artistes menors de 40 anys que han destacat per una obra extraordinària. Aquests guardons, 10 en total, corresponen a cada una de les seccions que té el mitjà. Així doncs, els distingits pels seus treballs es van concedir a Clàudia Cedó, per ‘Una gossa en un descampat'(Sala Beckett) amb el Premi l’Apuntador 2018, Ferran Palau per Blanc (Halley Records, 2018) amb el Premi Calàndria 2018, Marta Masana amb el Premi El Web Negre, Melcior Comes per ‘Sobre la terra impura’ (Proa) amb el Premi Punt de Llibre 2018, Joan Magrané per ‘Missa a 6 veus’ amb el Premi Castafiore 2018, Eva Fernández per ‘Yo pregunto’ amb el Premi La Ruta del Jazz 2018, Josep Pedrals per ‘Els límits de Quim Porta’ (LaBreu) amb el Premi Homo Fabra 2018, Bernat Puigdollers per ‘L’equilibri possible’ amb el Premi Galeries 2018, Maria Rovira i Ariel Fernández Verba per ‘Es Busca Oye Sherman’ amb el Premi Pantalles 2018 i Marta Altés i l’art d’explicar històries amb el Premi Sa Il·lustríssima.

Una revista amb dedicatòria inclosa

‘Núvol’ acaba d’estrenar aplicació digital i ha presentat també un calendari d’advent. A més, durant l’acte s’ha donat a conèixer la nova revista anual, un recull en format paper de tots els esdeveniments i debats culturals que  han marcat els darrers mesos. Es tracta d’un número que s’ha dedicat als presos polítics i al tema dels atacs a la llibertat d’expressió, un exemplar que precedeix una sèrie de revistes de format breu que s’han anat enviant setmanalment als presos polítics i a les seves respectives presons: Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric. L’exemplar, que es va presentar l’1 de desembre passat, es pot adquirir al mercat de Nadal del Llibre i a les següents llibreries de Barcelona: La Central, Laie llibreries, Llibreria Documenta, Jaimes, La Impossible o la Llibreria Obaga.

 

Exemplar anual de la revista cultural Núvol