El seguici ha començat més tard del previst, a les 18.15 h, ja que els elements de la desfilada han arribat  dos quarts d’hora tard davant de la Basílica de Santa Maria del Mar. Una vegada hi han arribat s’han aturat durant mitja hora al Fossar de les Moreres. Més tard ha tingut lloc el Ball de Turcs i Cavallets de Tarragona, acompanyats de la seva música. La desfilada ha arrencat quan començava a enfosquir, a la llum de les torxes.

 

Els elements protagonistes han estat els Gonfanons (estendards) de les dues Basíliques, el Lleó de la Ciutat, el Dofí de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Ball de Turcs i Cavallets de Tarragona, els Gegants de Santa Maria del Mar, els Músics del Casc Antic, els quatre de Gegants de Santa Maria del Pi i els Músics del Pi.

Tots ells, seguits d’una multitud d’assistents, han avançat a través de la plaça de Santa Maria camí cap al seu destí, la Basílica de Santa Maria del Pi. L’acte ha culminat amb el Ball a quatre dels gegants grossos de les dues basíliques: el Rei Salomó i la Reina de Saba, i l’Elisenda i en Mustafà.