Els guarniments, la gran quantitat de gent que passeja pel barri i els carrers tallats són alguns dels impediments que es troben els Bombers a l’hora de fer la seva feina durant la Festa Major de Gràcia. Per això, els dies previs dissenyen un pla especial d’actuació en cas d’emergència. Es tracta de tenir controlat i conèixer les circumstàncies de cada espai per buscar recorreguts alternatius.

Amb la festa major a tocar,  aquesta setmana els Bombers controlen que els carrers estan ben senyalitzats i que les sortides previstes en cas d’una incidència són factibles. També aprofiten per realitzar tasques d’inspecció dels hidrants de la zona. Totes aquelles incidències que es van trobant són comunicades per tal que s’arreglin i s’arribi a la festa major amb tot a punt.

Un altra tasca prèvia que estan fent aquests dies els Bombers de Barcelona és explicar als veïns dels carrers engalanats diverses mesures de seguretat que s’han de portar a terme al llarg de les festes, com remullar alguns materials amb aigua per evitar que els afecti el sol. Bombers de Barcelona i veïns tenen una relació constant aquests dies per intentar evitar qualsevol imprevist. A més, també comproven que les decoracions no portaran cap problema ni per als vianants ni per fer moviments d’emergència dels Bombers.

Tot plegat, s’emmarca en el dispositiu de seguretat i mobilitat que l’Ajuntament ha preparat per a la Festa Major de Gràcia.