Una rèplica del dinosaure més gran del món descobert fins ara es podrà veure al CosmoCaixa a partir del 25 d’octubre i fins al 2 de juny del 2024. “Dinosaures de la Patagònia” serà una de les mostres estrella de la temporada i repassarà l’evolució dels dinosaures de la Patagònia argentina. L’exemplar fa més de 30 metres i és un dinosauare Patagotitan mayorum, que va viure fa més de 100 milions d’anys. D’aquesta espècie també se’n podrà veure un fèmur real que es va descobrir el 2012 a Chubut, també a la Patagònia argentina, un dels espais més rics del món en fòssils de dinosaures. Es podran observar més de 12 espècies diferents, des de l’únic dinosaure carnívor amb banyes fins als més antics que es coneixen.

“Interior Berlanga” amb contingut inèdit

La Fundació La Caixa també durà una exposició dedicada al cineasta Luis García Berlanga, un dels directors espanyols més internacionals i autor d’un relat humorístic i crític de l’Espanya de la segona meitat del segle XX. “Interior Berlanga”, proposa un retrat molt íntim i complet de la figura del director. La major part del contingut que es podrà observar és inèdit, i s’exhibirà d’una manera molt particular. Es podrà veure a partir del 16 de juliol de 2024 al CaixaForum.

També de temàtica cinematogràfica s’exhibirà la mostra “Top Secret. Cinema i Espionatge”, amb la col·laboració de la Cinématheque Française. L’exposició busca un paral·lelisme entre els directors de cine i els espies com a registradors i “falsificadors del món”. S’analitzarà l’evolució del gènere de l’espionatge a partir del 23 de novembre al CaixaForum.

Peces de Kandinski, Dalí i Miró

Una de les altres mostres estrella serà “Art i natura. Un segle de biomorfisme”, en què s’exhibiran més de 80 peces que mostren el diàleg entre l’art i la natura. S’hi podran veure obres de Dalí, Kandinski, Miró, Le Corbusier, Paul Klee, Miró, Raoul Hausmann i Alvar Aalto a partir del 28 de setembre al CaixaForum.

El poder femení

El poder femení en l’art i les creences desembarcarà al CaixaForum amb grans obres procedents del British Museum. ‘Venerades i temudes’ fa un viatge per a 5.000 anys de creences espirituals a l’entorn de la dona i la feminitat a través de peces ancestrals i contemporànies. Es podrà veure a partir del 20 de febrer de 2024 al CaixaForum.