‘L’estel ferit’, una escultura ubicada a la platja de la Barceloneta, és la darrera icona que David Garcia Llorca transformarà en imant. Passarà a acompanyar els sis símbols del barri que l’han precedit. No es guanya la vida amb això. De fet, aquests imants no es troben a gaires botigues. N’hi ha de forma excepcional a la floristeria Cata de la plaça de la Repla, i també en ven al seu taller, ubicat al carrer dels Pescadors.

En David s’afanya a enllestir ‘L’estel ferit’, la nova icona imantada de la Barceloneta

Icones contra l’oblit

Aquesta iniciativa, tal com explica en David, surt “perquè el veïnat comença a marxar del barri a causa de l’especulació que estem patint. I alguns d’aquests veïns obligats a marxar em demanen una font que vaig reproduir a petita escala el 2004“. D’aquesta manera, gairebé improvisada, va néixer el que ara ja és una petita col·lecció amb sis icones: la Torre del Rellotge, la Torre de Sant Sebastià, el canó de Sant Miquel, els balcons del barri, la Casa de la Barceloneta del 1761 i l’església de Sant Miquel del Port del 1753.

imants icones barceloneta

Peces artesanals

Aquestes icones magnètiques del barri de la Barceloneta són peces artesanals. Estan elaborades en poliuretà rígid per colada, pintades a mà una a una i inclouen una breu explicació de la figura que representen. Per fer cada figura necessita, de mitjana, uns dos dies i els preus oscil·len entre els sis euros, la més econòmica, fins als 20 euros pel Negre de la Riba.

En David és fill i veí de la Barceloneta. La seva feina està molt vinculada amb el barri, ja que a més d’aquestes reproduccions a petita escala, ha fet capgrossos amb figures molt rellevants en la història del passat del barri i de la ciutat de Barcelona. Assegura que en tota la seva feina es reconeix la passió que sent pel barri mariner.

imant torre del rellotge artesanal barceloneta
Imant de la Torre del Rellotge, una de les icones de la Barceloneta