Incognito, grup majúscul —per història i per nombrós— de l’anomenat acid-jazz britànic, ha debutat al Palau de la Música amb un concert d’alt voltatge que convidava a ballar prescindint de les butaques de la sala. Un gran colofó per al Mas i Mas Festival, que ha aplegat 42.000 espectadors al llarg del mes d’agost.

Històrica actuació d’Incognito, grup adscrit a finals dels vuitanta a l’escena acid-jazz. Liderada per Jean Paul “Bluey” Maunick (nascut a les illes Maurici, però traslladat a Londres), la banda ha publicat 17 discos en 38 anys.  El guitarrista i productor ha sabut mantenir  un projecte obert, pel qual han passat 1.500 músics i dotzenes de cantants (al Palau de la Música tres, entre les quals la molt sol·licitada Joy Rose). Incognito està de gira presentant el disc més recent:  ‘In search of better days’, un nou còctel de jazz, funky i soul molt ballable.

Després de 200 actuacions, el Mas i Mas Festival s’acaba havent assolit un 62 % d’ocupació, dos punts menys que l’any passat. Però els 42.000 espectadors suposen un increment de 10.000 persones respecte de l’edició passada, tot i que s’han programat menys espectacles. La raó és que s’hi ha incorporat el Teatre Grec, que té de 2.000 butaques.