El barceloní Ignasi Terraza i l’holandès Bert Van Den Brink han ofert aquest divendres al vespre un recital d’homenatge a Tete Montoliu amb motiu dels 20 anys de la seva mort, el 24 d’agost de 1997. Els pianistes han fet un repàs a alguns temes clàssics de Montoliu però també han incorporat al repertori composicions del disc ‘Tête a tête’, que el duet va publicar el desembre del 2016.

Esquena contra esquena, la connexió entre Ignasi Terraza i Bert Van Den Brink és total. El duo va néixer ara fa set anys però el punt culminant de la seva trajectòria ha arribat aquest divendres al vespre al Palau de la Música, on Tete Montoliu va fer alguns dels seus millors concrets. “Van ser actuacions llegendàries”, explica Terraza, que per això assegura que l’actuació d’aquest divendres l’ha fet notar “sentiments retrobats”.

Tot just aquest dijous va fer vint anys de la mort del jazzista barceloní de renom internacional. El seu estil inconfusible i la seva precisió tècnica continuen enlluernant. I el record, perdura. Per aquest concert, Terraza i Van Den Brink han escollit peces de l’àlbum ‘Tête à tête’, que van publicar a finals del 2016. Però, és clar, també han fet sonar Tete Montoliu.

Els dos pianistes comparteixen amb Montoliu la ceguesa, que els acosta una mica més al geni:  “Et sents més a prop d’ell. Tenia el mateix problema i va arribar molt lluny”, assegura Van Den Brink.