L’església de l’Escola de les Dominiques acull l’exposició immersiva “Genesis”, un espectacle de llums i so que narra els tres primers dies de la creació de la Terra. L’experiència, que combina art i tecnologia, ha estat un èxit en altres ciutats d’Europa, i ara arriba a Barcelona amb l’empresa d’esdeveniments culturals Fever. La part tècnica ha estat desenvolupada per Projektil, un col·lectiu d’enginyers suïssos especialitzats en aquest tipus d’art immersiu.

Durant els 30 minuts de duració, et pots submergir entre llums i música, tot seguint un recorregut de quatre parts, en les quals es representa la creació de la llum, l’aigua, la terra i les plantes. Tot i el seu nom, les organitzadores expliquen que aquesta experiència pot ser interpretada com cadascú vulgui, no només de forma religiosa. Al terra de l’església han col·locat pufs per assegurar el màxim gaudi de les persones que hi vagin, ja que les imatges es projecten tant a les parets com al sostre.

La preparació de les projeccions, una feina de mesos

L’empresa suïssa Projektil, encarregada de programar i desenvolupar l’experiència immersiva, va passar setmanes mesurant i calculant totes les mides i relleus de l’interior de l’església amb un model 3D, per tal d’adaptar totes les formes i imatges visuals a l’espai en què es projectava. D’aquesta manera, tot i que “Genesis” s’hagi portat a moltes ciutats, cada lloc gaudeix d’un resultat únic. Aquest espectacle es pot veure de dijous a diumenge fins al 7 de juliol.