El Gran Teatre del Liceu ha presentat la nova temporada 2024-25 que s’inaugurarà el 25 de setembre amb ‘Lady Macbeth de Msensk‘. L’Àlex Ollé serà el director d’escena i, de fet, renova durant dos anys més com a artista resident. A banda de l’obra mestra de Xostakóvitx, aquesta nova temporada també presenta dues produccions més liderades pel Liceu: ‘Lohengrin‘, de Wagner, i ‘Benjamin a Portbou‘, la nova obra d’Antoni Ros-Marbà. En total, seran set noves produccions —sis òperes i una dansa.

La temporada tindrà 206 funcions amb 13 títols d’òpera, quatre espectacles de dansa, 13 concerts i recitals, així com 11 activitats a altres sales. Paral·lelament, la programació de LiceuAprèn disposa de 10 espectacles i 74 funcions entre escolars i familiars.

La presentació de la temporada 2024-25 del Liceu, al ‘btv directe’
Hem seguit en directe totes les novetats que es presentaran al Gran Teatre del Liceu durant la propera temporada

Grans coproduccions

A banda de les produccions pròpies, hi haurà tres òperes que seran coproduccions: ‘Rusalka’, la ‘Sonnambula’ i ‘Giulio Cesare‘, el títol amb què el reconegut director Calixto Bieito torna al Liceu. Es tracta d’una obra barroca que explica la història d’amor entre Cèsar i Cleòpatra.

El Liceu també coprodueix un espectacle de dansa nou amb la música de ‘Sémiramis i Don Juan‘, de Gluck, dirigida per Jordi Savall amb la participació de l’orquestra Le Concert des Nations i el Ballet du Capitole de Tolosa.

Microòperes per donar veu a les noves generacions

En la presentació d’aquesta nova temporada, s’ha destacat el projecte Oh!Pera de microòperes de nova creació que el juliol del 2025 arriba a la 4a edició per donar veu a les noves generacions. I també s’ha posat l’accent en la nova iniciativa Micròoperes d’avui, que proposa un itinerari musical pel Raval i que es realitzarà al CCCB, el MACBA i el Liceu.