parades destrossades superilla sant jordi

La Generalitat ja ha activat els ajuts extraordinaris per als llibreters que es van veure afectats per les inclemències meteorològiques el dia de Sant Jordi. Les administracions van anunciar ajuts econòmics que finalment han arribat ara, gairebé tres mesos més tard. Aquesta línia d’ajuts està dotada de 100.000 euros i el termini per fer les peticions (a través de l’Institut d’Indústries Culturals) s’ha obert aquest dimarts, 28 de juny, i es tancarà el 12 de juliol. Tota la informació per fer les sol·licituds es pot trobar en aquest enllaç.

Els llibres que es van fer malbé es podran dur al Servei de Biblioteques (Magatzem de la Campana), situat al carrer de la Mineria. Les tempestes del 23 d’abril van destrossar algunes paradetes al centre de la ciutat i moltes van patir pèrdues importants.

Carpes, llibres i taules afectades per la calamarsa

Segons ha detallat el Departament de Cultura, es poden subvencionar els danys materials que van patir els llibres, les carpes i les taules de les parades. Aquests danys “es compensaran d’acord amb les despeses d’impressió, adquisició o lloguer dels béns que s’han fet malbé”.

Per poder demanar l’ajut, cal disposar de la llicència o l’autorització d’ocupació de l’espai públic del municipi on s’ubicava la parada de venda de llibres durant la diada de Sant Jordi. S’ha de presentar una única sol·licitud per empresa i les persones demandants han d’estar donades d’alta en el cens de l’impost sobre activitats econòmiques.