propostes Festival Grec 2022

El Festival Grec 2022, el festival d’estiu de Barcelona, inclou 86 espectacles i activitats en 55 espais de la ciutat. L’epicentre continuarà sent el Teatre Grec de Montjuïc, però la programació s’estén pels diferents districtes. Espectacles escènics locals com ‘Aspecte global d’una qüestió’, ‘Europa Bull’ o clàssics com ‘Safo’, ‘El burlador de sevilla’ o ‘Tartufo’ i associacions insòlites com la d’Israel Galván amb l’Escolania de Montserrat són algunes de les propostes escèniques imprescindibles de la programació d’enguany.

Tot seguit et detallem algunes obres imprescindibles per gaudir del Festival Grec 2022, que es farà entre el 29 de juny i el 27 de juliol.

La presència internacional destaca amb l’adaptació d’‘Un enemic del poble’ del director Thomas Ostermeier i la proposta de dansa d’una de les companyies més prestigioses del continent la Nederlans Dans Theater. Per primera vegada, el Grec programarà reposicions d’espectacles ‘Bros‘, de Romeo Castellucci, que es podrà veure al Lliure de Montjuïc o ‘Opening night’, de La Veronal, que tornarà a la Sala Gran del TNC. L espectacle ’28 i mig’ amb el qual La Perla 29 ha aconseguit un èxit al Theatre de La Colline de París es podrà veure a l’amfiteatre del Grec.

Obres del Festival Grec 2022

Aspecte global d’una qüestió

Companyia: ATRESBANDES Dates i horaris
Diumenge 10 juliol 21 h Dilluns 11 juliol 21 h Dimarts 12 juliol 21 h Espai : Teatre LLiure de Montjuïc Preu: 22 € Idioma: català i castellà

GREC 2022

ATRESBANDES ens proposa una mirada diferent sobre la realitat per trobar la relació entre les coses quotidianes i els grans esdeveniments que no es produeixen perquè sí, sinó que constitueixen material per reflexionar sobre una realitat que cal tornar a aprendre.


Europa bull

Direcció: Jordi Oriol Dates i horaris
Del 30 de juny al 17 de juliol De dimecres a dissabte, a les 19 h Diumenge, a les 18 h
Espai : Teatre Nacional Preu: 24 € Idioma: català

Un grup de representants de la Comissió Europea de Cultura inventen un acte commemoratiu per mirar de justificar l’existència mateixa de la Unió Europea. El territori on va néixer la democràcia i on han pres forma conceptes com la llibertat i la igualtat, però també un continent de contradiccions.


Israel Galván i l’Escolania de Montserrat

Direcció: Israel Galván Dates i horaris
Dissabte 2 juliol 18 h Diumenge 3 juliol 12 h Diumenge 3 juliol 18 h Espai: Mercat de les Flors Preu: 30 €

GREC 22

El paisatge visual i sonor de Sevilla esdevé moviment en un solo de dansa que s’ofereix com a estrena mundial i que al·ludeix a la innocència infantil a partir de l’anomenat baile de los Seises i de les veus blanques de l’Escolania de Montserrat.


Safo

Direcció: Marta Pazos, Christina Rosenvinge i María Folguera Dates i horaris Del 14 al 24 de juliol
De dimarts a dissabte 20 h
Diumenges 18 h
Espai : Teatre Romea Preu: 17-28 € Idioma: castellà

Grec 2022

Aquest muntatge ens porta al passat, però manté un peu en el present, en un joc de teatre dins el teatre que ens permetrà entendre una mica millor una poetessa clàssica com Safo, els versos de la qual van ser escrits per ser cantats.


El burlador de Sevilla

Direcció: Xavier Albertí Dates i horaris Diumenge 3 de juliol 22 h Dilluns 4 de juliol 22 h (servei d’audiodescripció)
Espai : Teatre Grec Preu: 18-25 € Idioma: castellà

GREC 2022

En quins límits morals es trobaria un llibertí com Don Juan? S’ho pregunta el director d’un muntatge, Xavier Albertí, que posa en escena, amb música inclosa, una nova versió del clàssic en el qual es basa un dels grans mites europeus.


Tartufo

Direcció: Xavier Albertí Dates i horaris Del 28 de juny al 10 de juliol De dimarts a divendres 20 h Dissabte, 17.30 i 20 h
Diumenge 18.30 h
Espai : Teatre Goya Preu: 24-28 € Idioma: castellà

GREC 2022

Protagonitzat per Pepe Viyuela, arriba aquest Tartuf en el 400 aniversari de Molière. Una versió d’un clàssic portada al dia, que ens adverteix contra la hipocresia i les males intencions.


Una imagen interior

Idea i creació: El Conde de Torrefiel Dates i horaris
Dijous 7 juliol 20. 30 h
Divendres 8 juliol 20. 30 h
Dissabte 9 juliol 20.30 h
Espai: Teatre Lliure Montjuïc Preu: 25 € Idioma: castellà

GREC 2022

El Conde de Torrefiel aposta per un muntatge amb un grup d’intèrprets que construeix davant el públic possibles paisatges situats entre allò que és concret i el que és fantàstic per tal d’exposar, d’una manera lírica, els efectes sobre el cos del temps, de l’espai i dels relats.


Ofèlia (Panic Attack)

Dates i horaris Del 4 al 16 de juliol De dilluns a dissabte 18 i 20 h
Espai : Can Trinxet Preu: 15 € Idioma: català

GREC 2022

Poema escènic dirigit i creat per Àlex Rigola sobre l’ansietat per a vint espectadors i espectadores. Un bosc de nit. Una noia dins d’un Seat 600. Té la ràdio posada on es parla d’una tal Ofèlia, apareguda morta en un llac. Tot fa pensar en un suïcidi.


Flamenco Queer + Teknodrag

Dates i horaris Dijous 7 juliol 22 h Espai: El Molino Preu: 15 € Idioma: català

GREC 2022

Explora els estils més “jondos” del “baile”, el “cante” i la guitarra a través d’una narrativa i d’una estètica contemporànies, i deixa clar el vincle personal del flamenc amb la cultura queer.


Propostes internacionals del Grec a Barcelona

Mein Volksfeind (Un enemic del poble)

Companyia Schaubühne Berlin Direcció: Thomas Ostermeier Dates i horaris Dissabte 2 juliol 20.30 h Diumenge 3 juliol 20.30 h
Espai: Teatre Lliure Montjuïc
Preu: 30 € Idioma: alemany amb subtitulació en català

Aquesta versió de l’obra d’Henrik Ibsen que porta a escena la Schaubühne Berlin, dirigida per el director alemany Thomas Ostermeier. Un espectacle que conviu amb músics en viu a l’escenari per presentar-nos el doctor Stockmann, un metge que descobreix que les fonts medicinals que alimenten la ciutat balneària on viu estan contaminades a causa d’una indústria.


Nederlans Dans Theater: tres coreografies

Companyia: Nederlans Dans Theater Dates i horaris
Dimecres 29 juny 22 h
Dijous 30 juny 22 h
Espai: Teatre Grec Preu: 22-30 €

La coneguda companyia de dansa, segurament la més prestigiosa del continent, obre el Grec amb tres coreografies del seu programa d’enguany. Tres propostes coreogràfiques: la de la valenciana Marina Mascarell, establerta als Països Baixos, la israeliana Sharon Eyal i l’estatunidenc William Forsythe.


Alan Lucien Øyen:’ Story, story, die’

Coreografia: Alan Lucien Øyen Dates i horaris
dimarts 5 juliol 20 h
dimecres 6 juliol 20 h Espai : Mercat de les Flors Preu: 25 € Idioma: anglès subtitulació en català

Espectacle de dansa i teatre creat per a set ballarins i ballarines que se centra en la relació d’interdependència que s’estableix entre l’amor i la mentida. El noruec Alan Lucien Øyen és considerat com un dels principals talents de les arts escèniques europees actuals, un artista que treballa a la vegada en dues disciplines.