mural trinitat nova franco fasoli

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació un projecte per activar un “laboratori d’art urbà” a Nou Barris per “atreure el turisme“. El consistori té previst crear una oficina tècnica per desplegar aquesta iniciativa, que vol que tingui l’epicentre al barri de Torre Baró. Des d’aquí es faran ramificacions cap a barris com la Trinitat Nova, les Roquetes o Ciutat Meridiana.

El projecte té un pressupost de 953.018,45 euros i es finançarà amb els fons Next Generation. Segons l’Ajuntament, la iniciativa ajudarà a generar espais d’intervenció artística al carrer, per atreure no només visitants, sinó també artistes vinguts d’arreu del món.

Posicionar Nou Barris dins el circuit turístic de la ciutat

Amb la creació d’aquests espais d’exhibició d’art es busca “dignificar zones del territori desconegudes o poc conegudes”, tant pel propi veïnat de la ciutat com per visitants d’altres indrets. El projecte cerca “posicionar el districte de Nou Barris i els seus barris al circuit turístic de la ciutat”, alhora que es promouen les arts visuals contemporànies.

La iniciativa vol dur a terme tota una sèrie d’intervencions artístiques de tot tipus. Des de les més convencionals, com ara el muralisme, grafit o il·lustració, fins a altres de més innovadores, com poden ser l’escultura efímera o la creació lumínica.

Un laboratori urbà per marcar tendències

En aquest sentit, des de l’Ajuntament es vol reforçar la col·laboració entre el millor talent local i els creadors internacionals. Amb tot plegat, el consistori espera convertir Nou Barris en un laboratori urbà que contribueixi a marcar les tendències de l’art i el disseny contemporani a l’espai públic.

A més, també es busca la participació ciutadana. Per això, segons l’Ajuntament, es treballarà per implicar escoles, centres de formació i educació, així com centres cívics, casals de barri, biblioteques, casals de joves i de gent gran, entre altres equipaments.