Els Premis Zirkòlika van tornar a jugar ahir a casa, al Mercat de les Flors, un teatre que inclou sistemàticament espectacles de circ en la seva programació. Una gala àgil, amb números d’acrobàcies amb escala, o corda llisa. I amb l’ humor de la gent de Laminimal com fil conductor. La ironia sobre l’estat del sector és present en cada edició, tot i que les coses han millorat en els darrers anys. VICENT LLORCA, director de Zirkòlika “En aquests darrers set anys el que hem trobat és un sector unit, un sector que ha fet pinya... un sector que cada vegada té més presència.” El Gran Premi del jurat, dotat amb 16.000 euros va ser per a la companyia Rhum i Cia., que ja va guanyar un premi fa dos anys, per l’espectacle de ‘Rhumïa’. Rhum i Cia. fan clown però són músics o gent de teatre, com Jordi Martínez. JORDI MARTÍNEZ, actor i pallasso “Jo en aquest cas sóc una mica apàtrida... Jo crec que sóc un mica d’aquells que els pallassos es pensen que sóc actor i els actors es pensen que sóc pallasso.” L’espectacle ‘In Tarsi’, de la companyia Eia, es va endur el premi especial del jurat, mentre que el muntatge ‘Bèsties’, de la companyia Baró d’Evel, que va meravellar pel seu treball amb animals, va merèixer el Premi al Millor Circ de Carpa. També van rebre premi, entre d’altres, La Industrial Teatrera per l’espectacle de circ de carrer ‘Nàufrags’ o Anton i Poline pel número de trapezi ‘Femme Fatale’

Després de dos anys a L’Auditori, la setena edició dels premis va tenir lloc al Mercat de les Flors. Es van lliurar guardons en vuit categories, la més ben dotada de les quals la del Gran Premi Zirkòlika. A la gala hi va haver actuacions de companyies guardonades en anteriors edicions dels premis.

LLISTAT DE PREMIS ZIRKÒLIKA DE CIRC DE CATALUNYA 2016

III GRAN PREMI BBVA ZIRKÒLIKA
‘Rhümia’
Rhum i Cia
Valor del premi: una gira per Catalunya. La companyia rebrà 16.000 euros per quatre actuacions durant el 2017.

MILLOR ESPECTACLE DE CIRC DE CARRER
‘Nàufrags’
La Industrial Teatrera
Valor del premi: contractació de l’espectacle a la fira de circ Trapezi i a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà.

MILLOR NÚMERO DE CIRC
‘Anton i Poline’
La Fem Fatal (trapezi doble)
Valor del premi: contractació del número per a la pròxima edició de FiraTàrrega i una residència de creació a La Central del Circ.

PREMI ESPECIAL
‘inTarsi’
Companyia Eia
Valor del premi: el Centre Cultural de Terrassa (CCT) contractarà l’espectacle.

MILLOR ARTISTA EMERGENT
Jessica Martín
Acòbata pallassa
Valor del premi: una residència de creació a la Fàbrica de les Arts en Viu L’Estruch i un vídeo promocional a càrrec de Teatralnet.

MILLOR INICIATIVA PER A LA PROJECCIÓ DEL CIRC
Manel Sala, ‘Ulls’ . Fotògraf
Premi: 1.000 euros que concedeix l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).

PREMI DE VOTACIÓ POPULAR
‘Vincles’
Circ Bover
Valor del premi: contractació de l’espectacle el mes de juny a Barcelona, durant la celebració de la trobada de malabaristes Picnic Circus.

El jurat dels VII Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya ha estat format aquest any per Jordi Gaspar (director artístic de la fira Trapezi), Jordi Duran (director artístic de FiraTàrrega), Lola Casademont (Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà), Toni Aliaga (Centre Cultural de Terrassa), Tere Almar (Patronat Municipal de Cultura de Mataró) i Anna Pascual (acròbata de la companyia Psirc).