Així mateix ho han constatat amb sorpresa alguns compradors que aquest dimecres al matí s’han acostat a la Casa del Llibre pensant que ja no trobarien exemplars del nou ‘Harry Potter’. Alguns, fins i tot, eren turistes que són de vacances a la ciutat i esperaven ansiosos que arribés el dia. És el cas de la Juana Urtado, que fa quatre dies que és aquí amb la seva família  i assegura que “la meva filla i jo estàvem pensant constantment: el dia 28 surt el llibre en castellà.”

També els barcelonins seguidors de la saga Potter s’han acostat a buscar el seu llibre, molt encuriosits per les novetats que pugui aportar. L’Elisabet Artigues i la seva filla són “fans” del mag i segons explica “tinc moltes ganes de llegir-lo. Estic encuriosida per veure què hi ha de nou, i també perquè està escrit en forma de teatre, és una versió diferent”. En el seu cas, a més, reconeix que acostuma a comparar els llibres en format digital però no aquest. “Aquest em fa il·lusió tenir-lo en paper”, confessa.

Des de les llibreries confien que les vendes aniran bé. La Noemí Gala, responsable de l’Organització d’Esdeveniments de la Casa del Llibre de la rambla de Catalunya, reconeix que “l’arrencada ha sigut una mica fluixeta, potser perquè és una obra de teatre, i encara que és la vuitena història, està una mica desvinculada dels llibres”. Tot i això, creu que “serà una venda de més llarg recorregut” i que “funcionarà molt bé”.

El llibre més reservat de la història d’Amazon

De fet, aquesta botiga havia rebut 150 reserves abans que el llibre sortís a la venda, i en total, el conjunt de botigues de la Casa del Llibre n’han rebut unes 10.000. El mateix ha passat en portals d’internet com Amazon, on ‘Harry Potter i el llegat maleït’ s’ha convertit en el llibre amb més reserves prèvies de la seva història. Fins i tot, les persones que l’han comprat en paper en aquest portal tenien l’opció de començar  a llegir el primer capítol en línia en espera de rebre el llibre.

L’obra de teatre

‘Harry Potter i el llegat maleït’ està escrit com una obra de teatre. La història se situa 19 anys després de l’últim llibre i, en aquesta ocasió, el famós mag, convertit en un pare de família que treballa al Ministeri de Màgia, comparteix el protagonisme amb el seu fill.

El text també s’ha portat als escenaris de Londres sota la direcció de John Tiffany.